Morarma şikâyetiyle hastanemize getirilen Zeynep bebekte,tıp literatürüne 'aksesuar dil' olarak geçen ve çok ender rastlanan hastalık tespit edildi.

Başarılı geçen operasyonla, 'çift dilli' dünyaya gelen Zeynep bebeğin ikinci dili alındı.Arzu ve Mahmut Erdoğan çifti, yeni doğan bebekleri Zeynep'i morarma şikayeti ile hastanemize getirdi. Çocuk Cerrahı Yrd. Doç. Dr.Ahmet Güngör, Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr.Caner Torunlar ve Yoğun Bakım Sorumlusu Dr. Sinem Gündüz tarafından muayene edilen Zeynep bebekte tıp literatürüne 'aksesuar dil' olarak geçen ve çok ender rastlanan hastalık tespit edildi. Bebeğin ağzının arka kısmında, boğaza kadar uzanan 5 santim uzunluğundaki ikinci dilin çocuğun nefes almasını engellediği belirlendi. Bu durum karşısında, çok riskli olan ameliyatı gerçekleştirmek için ameliyathaneye giren ekibimiz, başarılı operasyonla ikinci dili alarak Zeynep bebeği sağlığına kavuşturdu.

Yrd. Doç. Dr. Ahmet Güngör, "İkinci dil oldukça riskli bir yerdeydi. Biz bu dili kapalı ameliyat teknikleri kullanarak kansız bir şekilde aldık. Bebek son derece iyi" dedi.

ikidillibebek2

ikidillibebek1