24 haftalık 580 gram ve 590 gram dünyaya gelen ikizler 89 günlük tedavinin ardından sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

onur balcihasan tahsin sahin15 Haziran 2017 tarihinde Özel Yalova Hastanesi'nde, Süreyya ve Mahir Alper çiftinin, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Buğday Hepşen DAYLAN TUNÇ gözetiminde 24. gebelik haftasında 580 gram ve 590 gram olarak sezaryen ile dünyaya gelen ikiz kızlarına ilk müdahale ameliyathanede Çocuk Hastalıkları Uzmanları, Dr. Onur BALCI ve Dr. Hasan Tahsin ŞAHİN tarafından yapıldı. Akciğerleri geliştirici ilaçları doğar doğmaz uygulanan ikizler Yeni doğan Yoğun Bakım Ser-visi'ne alındı. Uygun ısısı ve nemi sağlanan özel kuvözlere alınan ikizler solunum cihazına bağlandı. Göbek kordonlarından vücutlarına yerleştirilen kataterler ile antibiyotikleri ve vücutlarının gelişimi için gerekli protein, yağ, şeker ile elektrolitler verildi. Kalp destekleri ve solunumsal destek tedavileri uygulandı. Midelerine gönderilen özel borular ile anne sütü yavaş yavaş verilerek beslenmeleri sağlandı. En uygun zamanda solunum cihazlarından ayrılan ikizlerin özel kuvözler içerisinde rahat nefes alabilmelerini sağlayan oksijen desteği uygulandı. Uzun ve özveri isteyen takip ve tedavileri yeni doğan yoğun bakım servisinde devam etti.

Türk Neonatoloji (Yeni doğan) Derneği'nin yıllık verilerine göre 22-24 haftalık doğan prematürelerde %71 ölüm oranı, 500-750 gram arası doğan prematürelerde %62,8 ölüm oranı bildirilmektedir. Özel-likle çok erken ve düşük doğum ağırlıklı doğan bebeklerde beyin, akciğer ve gözle ilgili problemler beklenmektedir.

Takip ve tedavileri uzman ellerde yapılan ikizler, yeni doğan yoğun bakım hemşirelerinin özverili bakımları, zamanında ve uygun koşullarda yapılan tedaviler ile 89 gün sonunda 11 Eylül 2017'de 2,135 gram ve 2,200 gram olarak sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Özel Yalova Hastanesi 3. Basamak Yeni doğan Yoğun Bakım Servisimiz yılda yaklaşık 400 bebeğimizin takip ve tedavisini yapmakta, onlara hastadan çok kendi bebekleriymiş gibi özverili yaklaşmaktadır. Başarılı ekibimizin doktorları Uzm. Dr. Onur BALCI, Uzm. Dr. Hasan Tahsin ŞAHİN ve hemşirelerine Uzmanlar ailesi olarak teşekkür ederiz.