Tedavi edici özelliği sayesinde tıp alanında yaygın olarak kullanılmaya başlayan Ozon Tedavisi, Özel Yalova Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Polikliniği'nde Op. Dr. Hasan KARA kontrolünde güvenle uygulanmaktadır.

hasan-karaÖzel Yalova Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hasan KARA Ozon Tedavisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ozon Nedir?

Ozon, oksijenin çok yüksek enerji taşıyan bir şeklidir. O3 oda sıcaklığında renksiz, karakteristik kokusu olan,fırtınalı havalardan sonra, yüksek yerlerde veya deniz kıyısında hissedilebilen bir gazdır.

Günümüzde Diyabet (Şeker Hastalığı) Hipertansiyon ve Kronik Hepatit tedavisinde başarılı sonuçlar sağlayan Ozon tedavisi, hücre yenilenmesini hızlandırdığı için eklem ağrıları, kireçlenmeler, bel ve boyun fıtıkları, fibromiyalji gibi rahatsızlıkların tedavisinde genelde uygulanan çok etkili bir tedavidir.Bu tedavi ile eklemlerde yer alan kıkırdak dokular hızlı bir iyileşme sürecine girer, kan dolaşımı hızlanır, hücrelerin salgıladığı iyileştirici enzimler ile hastalıklı hücreler iyileşme sürecine girer.Ozon tedavisi bazı hastalıklarda ana tedavi yöntemi olarak kullanılırken, bazı hastalıklarda tedaviye destek ve tamamlayıcı olarak kullanılmaktadır. Güçlü bakteri, virüs ve mantarları öldürücü etkisi, bağışıklık sistemini düzenleyici etkisi, oksijenin dokulara taşınması ve salıverilmesi üzerine olan olumlu etkisi, hızlı ve etkili yara iyileştirici özellikleri sayesinde çok geniş bir hastalık yelpazesinde kullanımı mümkündür.

Eklem Ağrıları ve Kireçlenmelerde ,3 – 4 aylık bir dönem içerisinde 10 seans ozon uygulanır 2. - 3. seanstan itibaren ağrılarda hızlı bir azalma görülür. Eklemlerini daha rahat hareket ettirmeye başlar, günlük yaşam aktivitelerinde daha bağımsız hale gelir. Tedavi sonucu sağlanan iyileşme, uzun süre etkisini devam ettirir, kalıcı bir iyileşme sağlanır.

Ozon Nasıl Etkiler?

Ozon, alyuvarların (kandaki kırmızı oksijen taşıyan hücrelerin) elastikiyetini artırarak, kılcal damarlardan geçişini hızlandırır. Kanın dokulara oksijen bırakma yeteneğini artırarak, organların oksijenlenmesini artırır. Hücre içi solunumunu (hücrenin fonksiyonunu görebilmesi için gerekli enerji kaynağını elde etmesini) hızlandırır. Detoks edici özelliği ile vücudumuzdaki kimyasal maddelerin temizlenmesine yardımcı olur. Kronik kurşun, civa gibi ağır metal zehirlenmeleri, böcek öldürücüler, ilaç atıkları, asidik maddeler, tarım ileç kalıntılarının atılmasını hızlandırır. Vücudumuzdaki doğal ağrı kesicilerin açığa çıkmasını sağlayarak ağrı kesici özellik gösterir. Kanın kıvamını azaltır, akışkanlığını sağlar. Damar duvarındaki plakların yumuşamasını ve küçük kan damarlarındaki tıkaçların çözülmesini sağlayarak dolaşımı düzenler.

Ozon Tedavisi Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

• İyileşmeyen yaralarda
  • Kanser Tedavisi ve Önlenmesinde
  • Kas, eklem ve Romaztizmal Hastalıklarda
  • Virüslerden Kaynaklanan Hastalıklarda