Futbolcuların korkulu rüyası osteitis pubis hastalığının en iyi sonuç veren ve en kısa sürede spora dönmeyi sağlayan cerrahisi Uzmanlar Özel Yalova Hastanesinde yapılıyor.

Ülkemizde artroskopik tedavisi sadece Yalova'da yapılan osteitis pubis hastalığının ikinci ameliyatı yine başarı ile tamamlandı. Yıldız futbolcu ARDA TURAN'ın "osteitis pubis" (sporcu kasığı) sakatlığı için Almanya'da yaptırdığı ameliyat artık Yalova’da ,Özel Yalova Hastanesi Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. İlker Ganal tarafından yapılıyor.

Op.Dr. İlker Ganal "Osteitis pubis ‘hastalığı ile ilgili açıklamalarda bulundu.Çağımız futbolundaki rekabetin getirdiği, tekrarlayıcı zorlamalar kaynaklı, kasık ağrısı ve spor yapamamaya kadar geniş skalası olan bir hastalıktır.Üstelikte sadece futbolcular değil, hakemler, koşucular, uzak doğu sporları yapanlar hatta hamilelik ve sonrası bayanlar da bile görülebiliyor.Tedavisinde öncelikle istirahat, ilaç tedavisi ve fizik tedavi uygulamaları yapılan bu hastalığın, ileri evrelerinde ve belirtilen tedavilere yanıt vermeyen hastalara ülkemizde ve dünyada çeşitli ameliyatlar yapılabiliyor. Ülkemizde daha önce literatüre geçecek şekilde hiç yapılmamış olan Osteitis pubis artroskopik cerrahisinin ikincisini hastanemizde başarı ile gerçekleştirdik.

Hastamız Ali Kılıç'ın ziyaretine yine aynı rahatsızlığı sebebiyle opere ettiğim Fatih Bektaş geldi. İki futbolcuda yaşadıkları cerrahiden çok memnun olduklarını dile getirdiler. Hasta Fatih Bektaş şikayetlerinin geçtiği ve hafif antremanlara başladığını söyledi. Masor Burhan Zelyurt ise hastaların kas gücünü arttıracak ve cerrahiyi destekleyecek egzersiz progmamını uyguladıklarını belirtti.

Hasta Ali Kılıç ameliyat sonrası hemen yürümeye başladığını ve kendini çok iyi hissettiğini belirterek Op.Dr.İlker Ganal'a teşekkürlerini iletti.

osteotis pubis 02