Özel Yalova Hastanesi’ nin kamuoyuna sağlıklı yaşam kültürünü benimsetme misyonu çerçevesinde düzenlediği bilgilendirme seminerleri devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları ve Uzmanlar Özel Yalova Hastanesi kanser haftası nedeniyle ortaklaşa düzenlediği "Kanserle Savaş" semineri gerçekleşti.

Cumhuriyet Halk Partisi ve Yalova Kanser Hastaları Derneği üyelerine yönelik düzenlenen, Özel Yalova Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. A. Alp Özçelik ve Diyetisyen Kamile Altın Sü' nün konuşmacı olarak katıldığı "KANSERLE SAVAŞ" semineri yoğun bir katılımla gerçekleşti. Seminere Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Adayları Muharrem İnce ,Murat Ocak ve İl Yöneticileri de katıldı. Üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerde, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. A. Alp Özçelik “Kanser nedir, kanserin belirtileri nelerdir, kadınlarda ve erkeklerde görülen kanserler hangileridir, kalıtsal faktörler, değiştirilebilir nedenler'' gibi konular hakkında bilgi vererek, çocukların tv ve bilgisayardan uzak tutulmasını önerdi. Alkol,sigara,sağlıksız cinsel yaşantı, kötü beslenme, uyuşturucu, hareketsiz yaşam, radyasyon, kimyasal maddeler, çevre kirliliği, aşırı röntgen ışını, genetik faktörler ve yaş, aşırı güneş ışını ve solaryum'un kansere yol açan nedenler olduğunu belirtti.

Özel Yalova Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Kamile Altın Sü, kanserle savaşmada birinci hedefin sağlıklı beslenme olduğunu belirtti. Sağlıklı beslenmenin, hastalıkla karşılaştıktan sonra tedavi sürecinde vücut direncinin arttırılması, tedavi sonrasında ise toparlanma ve iyileşmeyi hızlandırdığına dikkat çekti. Sağlıklı beslenmenin, kanser, kalp hastalığı ve şeker gibi birçok hastalığın oluşum riskini azalttığını belirtti. Kanser oluşumunda beslenme alışkanlıklarının rolünün %30 ila 35 arasında olduğunu belirten Diyetisten Kamile Sü, kanserden hayatını kaybeden kadınlardan %10 'unun, erkeklerin %14 'nün obez olduğuna dikkat çekti.

Milletvekili Muharrem İnce seminer sonunda Özel Yalova Hastanesi'ne teşekkür ederek konuşmacılara çiçek takdim etti.

seminer chp

seminer chp 3