Yıldız futbolcu Arda Turan'ın "osteitis pubis" (sporcu kasığı) sakatlığı için Almanya'da yaptırdığı ameliyat artık Yalova’da, Özel Yalova  Hastanesi Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. İlker Ganal tarafından yapılmaya başlandı.

Türkiye’de bir ilke imza atan Özel Yalova Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. İlker Ganal, Osteitis Pubis kapalı cerrahisini başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Op.Dr. İlker Ganal "Osteitis pubis" ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ilker ganalÇağımız futbolundaki rekabetin getirdiği, tekrarlayıcı zorlamalar kaynaklı, kasık ağrısı ve spor yapamamaya kadar geniş skalası olan bir hastalıktır.Üstelikte sadece futbolcular değil, hakemler, koşucular, uzak doğu sporları yapanlar hatta hamilelik ve sonrası bayanlar da bile görülebiliyor.Tedavisinde öncelikle istirahat, ilaç tedavisi ve fizik tedavi uygulamaları yapılan bu hastalığın, ileri evrelerinde ve belirtilen tedavilere yanıt vermeyen hastalara ülkemizde ve dünyada çeşitli ameliyatlar yapılabiliyor. Ülkemizde daha önce literatüre geçecek şekilde hiç yapılmamış olan Osteitis pubis artroskopik cerrahisini hastanemizde başarı ile gerçekleştirdik. Amatör olarak futbol oynayan ve yaklaşık 1 yıldır ağrıları olan 25 yaşındaki hastamız daha önce medikal tedavi, manuel terapi gibi çeşitli tedaviler denemiş fakat sakatlığı sürekli nüks etmiş. Bizde hastamıza bu cerrahiyi anlattık ve 2 adet 5 mm kesi ile hastalığa sebebiyet veren patolojileri uzaklaştırdık. Hastamızın bir gün sonra yüzü gülmeye başladı. Hastamıza yaklaşık 2 ay süresince fizik tedavi uygulayacağız ve hedefimiz 3. ayın sonunda tekrar yeşil sahalara dönmesini sağlamak."dedi.

Op.Dr. İlker Ganal " Bu hastalıkla ilk karşılaştığımda ne yapacağımı, nasıl bir tedavi uygulayacağımı çok araştırdım fakat ileri evre hastalar için etkili bir metot bulamadım. Tüm kaynaklarda istirahat vurgulanıyordu. İleri evre dediğimiz leğen kemiğinin kireçlenmesi (Simfizis pubis dejeneratif artropatisi) hastalarında tedavisi net değildi. Günümüz koşullarında en uygun ve en kısa iyileşme sürecinin bu tarz hastalıklarda, Artroskopi dediğimiz, iki yada üç tane 5 mm kesi ile kamera eşliğinde yapılan yöntem olduğunu biliyoruz. Osteitis pubis hastalığına yönelik bu ameliyat tekniğinin yurt dışında sadece birkaç merkezde yapıldığını öğrendim. Bu metoda ülkemiz adına katkıda bulunmak için Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilimdalı ile birlikte çalıştık. Hastalar üzerinde bu işlemi uygulamadan önce Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilimdalı Öğretim Üyeleri ile, önce kadavralar üzerinde bu operasyonu gerçekleştirdik. Bu çalışmalar sayesinde elde ettiğimiz bilgiler de şu anda uluslararası bir bilimsel makale olarak yayınlanmak üzere."dedi.