Özel Yalova Hastanesinde yılın ilk günü 11 bebek dünyaya merhaba dedi.

Yeniyılın ilk gününde dünyaya gelen bebekler ailelerini sevince boğdu.Özel Yalova Hastanesi Başhekimi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ercan Tutal “Bilimsel takip, 7 gün 24 saat anında acil müdahale, 3. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakımı, uzman hekim ve uzman ekip desteği ile doğumu keyifli bir hale getiriyoruz. Aileler, annelik ve babalık coşkusunu rahatlıkla yaşıyor. Yeniyılın ilk gününde 11 bebeğimiz dünyaya geldi .Hepsine uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.

Özel Yalova Hastanesi Doğum Koçu Nurten Sayın,''Bebek Dostu Hastane’' olduklarını, gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendirdiklerini, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini sağladıklarını, güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olduklarını belirtti.
Anne sütü mucizevi bir besindir. Her bebek için en uygun olan beslenme doğal beslenmedir. İlk 6 ay bebeklere sadece anne sütü verilmelidir. 6 aydan sonra 2 yaşına kadar ek besinlerle beraber anne sütüne devam edilmelidir.Emzirme tekniği ve bebek bakımını pratik uygulamalarla anlatırken, doğum sonrası ve loğusalık dönemi hakkında da tüm ailelere detaylı bilgiler verdi.