Modern tıptaki gelişmeleri ve yenilikleri yakından takip eden Özel Yalova Hastanesi,  son yıllarda gerçekleştirdiği yatırımlarla ve hekim kadrosuyla hastalarına yüksek teknolojide hizmet sunmaya devam ediyor.

01Özel Yalova Hastanesi Yoğun Bakım sorumlu uzmanı Dr. Ali Murat Güler,3. Basamak yoğun bakım ünitelerini anlattı. ''Yoğun Bakım Ünitemiz, hasta güvenliğini ön plana çıkaran, Uluslar arası standartlarda, modern teknolojisi , ileri düzey teknik alt yapısı ile hasta mahremiyetine önem veren yaklaşımı ile 7 gün 24 saat yaşamsal destek sağlamaktadır. Yaşam riski yüksek hastalara optimal desteğin sağlandığı yoğun bakım ünitemizde,acil vakalara anında etkili bir şekilde müdahale edilebilmektedir. Yoğun bakım ünitemiz ileri tıp teknolojilerinin kullanıldığı ekipmanla donatılmıştır. Modern monitörler, ventilatörler, perfüzatörler, infüzyon pompaları, beslenme pompaları, portabl röntgen cihazı, diyaliz cihazı bulunmaktadır. Ünitemizde merkezi sistem oksijen, vakum, medikal basınçlı hava mevcuttur. 2 izolasyon odası ile enfeksiyonlu hastaların takibi de sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmektedir.”

Özel Yalova Hastanesi Yoğun Bakım sorumlu uzmanı Dr. Ali Murat Güler, 5 yıldır her gün yaşam ile ölüm çizgisi arasındaki hastalara el uzatıyor. Dr.Güler, yoğun bakım ünitemiz 3. basamak yani en üst seviye ,bu nedenle Türkiye'nin bir çok şehrinden hastalarımız geliyor.Deneyimli bir ekibim var.''Sorumluluğumuz çok büyük “.Burası yaşam riski yüksek hastaların yaşamla ölüm arasındaki süreçlerinde mücadele edildiği yer.Yoğun Bakımda ortalama 15 hastası oluyor. Bunların yüzde 80'inin bilinci kapalı.

Dr.Güler sözlerine şu şekilde devam etti.''Kocaeli'nden gelen hastamız Erkan Yıldız, geçirdiği trafik kazası sonrası femur kemiğinde kırık ve kalp durması ile hastanemize geldi.Beyin ve akciğerine emboli atan hastamız 60 gün boyunca Yoğun Bakımda mekanik ventilatörde izlendi.Her iki akciğerde yırtık tespit edildi. Akciğerlere tüp takıldı.Bilinci kapalı olan hastamızın, uzun süren Yoğun Bakım tedavisi sonucu sağlığına kavuşması ile bilinci açık bir şekilde serviste tedavisine devam ediliyor.

Hasta Erkan Yıldız'ın ağabeyi Adil Yıldız,”Böylesi donanımlı ve ileri düzey teknik alt yapıya sahip, uzman hekimlerin yer aldığı bir hastanenin Yalova'da bulunması bizler için büyük bir şans. Sorunsuz bir şekilde kardeşimi yeniden sağlığına kavuşturan Özel Yalova Hastanesi doktor ve hemşirelerine teşekkür ediyorum”diye konuştu.