Özel Yalova Hastanesi ve Aktif Hastanesi ,Hemşireler Haftası nedeniyle Tike restaurantta yemek düzenledi.

Hastanenin hemşire ve aileleri ile hastane yönetim kadrosu katıldığı organizasyonda Özel Yalova Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Caner Torunlar, Kalite Direktörü ve Hemşirelik Hizmetleri müdürü İkbal Sönmez, Aktif Hastanesi Başhemşiresi Banu Doğanay açılış konuşması yaptılar.

Hemşirelerin gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlenmekte olduğunu söyleyen İkbal Sönmez, “Sağlık hizmeti bir ekip hizmetidir. Hemşirelerimiz güç çalışma şartlarına rağmen ortaya koydukları disiplinli, özverili, sabırlı, hoşgörülü, şefkatli tutumları ile sağlıklı insan ve sağlıklı toplum oluşumunda sağlık ekibinin temel taşlarından olmuştur. Bu bakımdan hastanelerimizde verilen hizmetin vatandaşlarımızı memnun edecek bir şekilde yerine getirilebilmesi için büyük bir gayret gösteren hemşirelerimizin bu çabaları her türlü takdirin ve övgünün üzerindedir. Bu duygularla, ‘önce insan’ diyerek topluma hizmeti görev edinmiş, insanların sağlıkları için önemli ve kutsal bir görevi yerine getiren siz değerli hemşirelerimizi kutluyor, görevlerinizde kolaylıklar ve başarılar diliyorum” dedi.

Aktif Hastanesi Başhemşiresi Banu Doğanay ise konuşmasında şunlara değindi: “Hemşirelik; insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslektir. Hemşire din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır. Bu nedenle, sevgiden, şefkatten, disiplin ve ciddiyetten uzak bir kişinin bu mesleği icra etmesi mümkün değildir. Çünkü hemşire, sağlığı yerinde olmayan, yardıma muhtaç insanlara hizmet vermektedir'' dedi.