2.5 Milyon EURO'luk yeni teknik donanım gerçekleştiren Özel Yalova Hastanesi yönetimi yaptığı basın toplantısıyla yetırımlarını ve hedeflerini açıkladı.

Özel Yalova Hastanesi, Yalova’da çok önemli bir yatırıma imza attı.. Yapılan yeniliklerle Yalova’ya değil bölgeye hizmet vereceklerini söyleyen Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Yılmaz, yatırım için ne gerekiyorsa yaptıklarını söyledi.

Hastane yönetimi son zamanlar da yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulunmak amacıyla gazetecilerle kahvaltılı programla bir araya geldi. Uzman Cafe’de gazetecilerle bir araya gelen Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Nöroloji Uzmanı Mustafa Yılmaz, Hastane Başhekimi Ercan Tutal, Başhekim Yardımcısı Caner Torunlar, Radyoloji Uzmanı Murat Akkoyunlu ve halkla İlişkiler Sorumlusu Gülay Çok Küçük yaptıkları yenilikleri anlattı.

200 Yataklı Yeni Hastane Projesi

Yeni bir hastane için projeleri olduğu söylenen Yılmaz , güçlü bir hekim kadroları olduğunu söyledi.

Yılmaz şöyle konuştu: ‘’ 200 yataklı yeni bir hastane projesi var. Bunu projelendirdik. Kısa zamanda hayata geçireceğiz. Sadece cihaz ve bina değil, iş gören hekim alt yapısını da güçlendirdik. Kadın doğum da 4 , göz’de 4 , beyin cerrahisinde bile 3 beyin cerrahımız var. Bunlar hep büyük hastane ölçeğinde şeyler. Kadromuzu iyileştiriyoruz. Bu bölgede Bursa , İzmit , Yalova’da bizim kadromuza yetişecek hastane yok. Daha da iyi olacak. Aynı hekim 3 özel yerde çalışabiliyor. Böyle bir izin var. Ancak bakacağı hasta sayısı maksimum 50 olacak. Robotlu cihazlar aldık. Felçli hastalara robotik sistem uygulayacağız. Teknolojik alt yapımızla Yalova halkına hizmet etmeye devam edeceğiz.’’

"Devrim Niteliğinde Cihaz"
Yapılan yenilikler kapsamın da Çok Kesitli Bilgisayarlı Tomografi cihazı alındığını belirten Yılmaz , ‘’ Bu devrim niteliğinde olan bir cihaz. Türkiye’de sadece sayılı merkezlerde var. Bu Yalova için de gurur verici bir uygulama. Güncel Cerrahi uygulamaları ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İleri düzey operasyonları hastanemizde gerçekleştiriyoruz. Bu cihaz ile hastanın aldığı radyasyon 64 kez daha düşük oluyor. Uçakla Trabzon’a gideceğiniz kadar alacağınız bir radyasyon alıyorsunuz. Bunun yanında cihaz üç boyutlu tomografi çekiyor. Bu cihaz normal tomografinin yanında sanal endoskopi yapıyor. Beyin anjiyosu da yapabiliyoruz. Yalova için büyük bir cihaz ama Yalova’nın hızla gelişeceğini düşündük ve bu yüzden böyle bir yatırım yaptık. 3 robot ve yeni MR lar da alındı. 2.5 milyon Euro’luk bir yatırım yaptık. Mevcut tomografimiz var ama bu bir prestij, bunun için aldık’’ dedi.

Kalbi Taraması 10 Saniye

Radyoloji Uzmanı Murat Akkoyunlu da devrim niteliğindeki cihazla ilgili detaylı bilgilendirmede bulundu. Akkoyunlu , ‘’Kesit olarak 1 milimetrenin altında 0.25 milimetrelik bir lezyon olduğunda bile onu saptayabiliyor. Cihazın kalbi taraması yalnızca 10 saniye sürüyor. Tabi hastanın hazırlık aşaması var. Bir takım teknik detayları var. Onlar da bizim gözetimimizde yapılıyor. İnsan vücudunu kesitsel olarak gösteriyor. Kemik ,damar ve diğer her şeyi gösterebiliyoruz. Beyni bile haritalandırabiliyor ‘’ diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından devrim niteliğindeki cihazın tanıtımı yapıldı. Murat Akkoyunlu. Cihazla ilgili teknik bilgiler de verdi.

"200 yataklı hastanemiz çok yakında hayata geçiyor."

Özel Yalova Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, hep konuşulan 200 yataklı bir hastaneyi ise çok yakında hayata geçirmek için hazırlıkların büyük oranda tamamlandığını söyledi. A sınıfı bir sağlık kuruluşu olarak hizmetlerini sürdüklerini belirten Yılmaz , ‘’ Sağlık hizmeti sadece bina ve cihazla bileşenlerinden belki de en önemlisi uzman hekim kadrosu. Biz iddia ediyoruz ki Yalova ve çevresinde kendi bölgemizde bizim hekim kadromuza ulaşan bir hastane yok. Bilgi ve tecrübemizle ve 40’a yakın uzman hekim kadromuzla Yalova hakkına en iyi hizmeti sunma gayeti içerisindeyiz ‘’ diye konuştu.