Özel Yalova Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Fatih Kalalı 5 saat süren başarılı operasyon sonrası tüm ekip arkadaşlarına teşekkür etti.

Özel Yalova Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji UzmanıOp.Dr.Fatih Kalalı, ''Beş yaşındaki Egemen Baltürk, sol elini cama vurması sonucu, bileğinde cam kesisi olmuş, minik hastamız çeşitli illerin hastanelerini ambulansla dolaşmış ve kabul edilmemiş.

Bize ulaşıldığında aşırı kan kaybı yaşamıştı. Hastanın 1 adet ana atar damarının (radial arterin), 2 adet el bileği ve el sinirinin ve 7 adet tendonunun kesilmiş olduğunu gördük. Radial arter elin en önemli atar damarı olduğundan mutlaka dikilmesi gerektiğine karar verdik ve hastayı hemen  anestezi ekibimizi toparlayarak ameliyata aldık. Gelişmiş mikroskoplar eşliğinde son derece ince materyaller yardımıyla atar damarını çalışır hale gelecek şekilde onardık. Sinir ve tendon onarımlarını da mikro cerrahi prensiplerine uygun olarak onararak  yaklaşık 5 saat süren operasyonu gece 3,30 civarında tamamladık. Radial arter ve sinir onarımı el cerrahlarının becerisine ve sabrına muhtaç rahatsızlıklardır ve hastanın el fonksiyonları için büyük önem arz etmektedirler. El cerrahisinin bir ekip işi olduğunu en az cerrah  kadar anestezi uzmanı, hemşire ve diğer çalışanların özverisine ve hastane donanımınında çok önemli olduğu aşikardır. Hastamız şuan iyi, atar damarı çalışıyor, sinirler için erken ancak umutluyuz. ''dedi.