Turkey  United Kindom              Çocuk SağlığıE-SONUÇ

PRP Tedavisi Nedir? Faydaları Nelerdir?
Bu yeni teknoloji son yıllarda Amerika’da yaygın olarak kullanılmaya başlamıştır. Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de yeni uygulanmaya başlamış FDA onaylı bir tedavi yöntemidir.

Kanınızın bu tedavi edici gücü pek çok alanda kullanılmaktadır.
Kanınızın 100-150 cc yani bir çay bardağı kadarı alınarak özel bir işlemden geçirilir. Trombositten zengin plazma PRP (PLATELET RİCH PLASMA) kısmı alınarak tedavi edilmek istenen bölgelere enjekte edilir. Bu sayede bu bölgenin hücrelerini aktive eden growth faktör (iyileştirici tamir edici) salgı sayesinde kök hücre göçü oluşur. Yeni gelen hücreler kollejen sentezini arttırarak dokunun iyileşmesini sağlar.

• İyileşmeyen yaraların tedavisinde
  • Omuz eklemi (Rotator cuff) yaralanmaları
  • Tenisçi dirseği (Lateral Epikondilit)
  • Golfçu dirseği (Medial Epikondilit)
  • Topuk Dikeni(Epin Calcanei)
  • Kas Problemleri(Kas yırtıklatı,zorlanmalar vs.)
  • Diz bağ zorlanmaları
  • Dejeneratif diz hastalıkları(diz,kalça,omuz,ayak bileği kireçlenmelerinde)
  • Patella tendiniti
  • Ayak bileği burkulmaları
  • Achilles tendon yaralanmaları
  • Plantar fasciitis
  • Menisküs yırtıkları
  • Disk hernisi (bel fıtığı)
  • Myofasial ağrılar (kulunç ağrısı olarak bildiğimiz kas gerginliklerinde)
  • Kronik Bel ağrıları
  • Kırık kaynamasını arttırmak amacıyla kırık bölgeye yapılan uygulama gibi pek çok uygulama alanında başarıyla kullanılmaktadır.
  • Ortopedik problemlerin tedavisinde PRP terapi haftada bir olmak üzere toplam 3-10 kez tekrarlanabilmektedir.
  • PRP terapi kendi kanınızdan alınarak yapılması nedeniyle hiçbir yan etki içermemektedir. Yapılan tedavi sonrası günlük hayatınıza devam edebilirsiniz. Uygulamalardan önce lokal anestezik uygulanması nedeniyle hemen hiç ağrı duyulmamaktadır.
  • Yara tedavilerinde ve cerrahi gerektirebilen bazı ortopedik problemlerde % 70-80 oranında başarı görülmektedir.