Turkey  United Kindom     Arabic PhoneÇocuk SağlığıE-SONUÇ

Bademcik Ameliyatı Kabusunuz Olmasın!
Bademcik ameliyatı teknik olarak basit gibi gözüken, fakat büyük ameliyat ciddiyetiyle hazırlık yapılması gereken bir cerrahi müdahaledir.

Bademcik ameliyatının en önemli riski ise kanamadır. Çevre dokuları zedelenmeksizin kısa sürede yapılan "Thermal welding" yöntemi yani ısıyla yapılan bademcik ameliyatlarında hiç kanama olmuyor, ameliyat sonrası ağrı ise çok az görülüyor.

Yakın zamana kadar ailelerin korkulu rüyası olan bademcik ameliyatlarında, kanama riskini azaltmak için geliştirilen "Thermal welding" sistemi sayesinde bademcikler, artık çevre dokulara zarar vermeden kolaylıkla ayrılabiliyor.

Klasik yapılan bademcik ameliyatlarında yaklaşık 2 hafta kadar sürebilen iyileşme sürecinin, yeni yöntemle yaklaşık bir hafta ile sınırlı olduğunu ve hastanın boğaz ağrısı ve yutkunma güçlüğü gibi şikâyetlerinin de eğer olursa, birkaç günden fazla sürmediğini söyledi.

Thermak Welding ile Yapılan Bademcik Ameliyatının Diğerlerinden Farkı Nedir?

Bademcik ameliyatlarında klasik olarak en sık kullanılan yöntem, bademcik disektör denilen bir aletle çevre dokulardan ayrılır. Klasik yöntemde dokunun ayrılması aşamasında oluşan yara yüzeyleri kendiliğinden zaman içinde iyileşmektedir. Kısmen iyileşene kadar belli bir süre hasta ağrıdan yakınabilir. Ameliyat esnasında kanama oluştuğunda, kanayan bölge çeşitli materyallerle bağlanır veya dağlanır. Son yıllarda geliştirilmiş olan "Thermal Welding" sistemi sayesinde bademcikler, çevresindeki dokulardan kolaylıkla ayrılabilmektedir. Bu yeni yöntemin avantajı, dokunun ayrılması aşaması ile aynı anda, yara yüzeylerinin ısı ve basınç ile kaynamasının gerçekleşmesidir. Böylece kanama hiç olmamakta veya çok az görülmekte, ameliyat sonrası ağrı ise çok az olmaktadır. Narkoz alım süresi kısaldığında, ağrının da az olması durumunda, hastanede kalış süresi kısalacak, ameliyat yapılan gün hasta taburcu edilebilecektir. Diğer yöntemlerle yaklaşık 2-3 hafta sürebilen biyolojik yara iyileşme süresi, bu yöntemde yaklaşık bir hafta ile sınırlıdır.

Thermal Welding Yöntemi ile Ameliyat Yapılan Çocuklar Ertesi Gün Okula Gidebilir Mi?

Bu yöntemle yapılan bademcik ameliyatları, çocuklar tarafından daha rahat kabul ediliyor. Çocuklar ertesi gün okula gönderilebilir ama yine de ailenin çocuğunu en az bir hafta gözetimde tutmasını öneriyoruz.

Her Bademcik Ameliyatında Bu Yöntem Kullanılabilir Mi?

Hastaların çoğunda ameliyat bu teknikle yapılabilir. Ancak bazı durumlarda olduğu gibi, eğer bademcik dokusu çevre dokulara çok yapışıksa, çalışma sırasında aralıklı olarak klasik yönteme de başvurulabilir.